Ads (728x90)



अन्‍य शब्दकोश देखें👉,A , B , ,C , D , E , F , G, H , I , J , K , L , M , N, O , P , Q , R , S , T , U , V , W , X , Y , Z


मानव शरीर से संबंधित शब्‍द - Words related to human body

यह भी पढ़े -
  • Palm- प्‍लाम- हथेली
  • Muscle- मशल्‍स- मॉसपेशी
  • Heart- हर्ट- दिल
  • Lungs- लंग्‍स- फेफड़ा
  • Skull- स्‍कूल- खोपड़ी
  • Tooth- तूथ- दाँत
  • Brain- ब्रेन- दिमाग
  • Head- हेड- सिर
  • Ear- इएर- कान
  • Face- फेस- चेहरा
  • Neck- नेक- गर्दन
  • Chest- चेस्‍ट- सीना
  • Waist- वेस्‍ट- कमर
  • Navel- नवेल- नाभि
  • Stomach- स्‍टोमच- पेट
  • Knee- कनी- घुटना
  • Leg- लैग- पैर
  • Foot- फुट- पाँव
  • Ankle- एन्‍कल- टखना
  • Big toe - विग टो- अंगूठा
  • Toes - टोस- पाँव का अंगूठा
  • Heel- हील- एड़ी
  • Hair- हेयर- बाल
  • Shoulder- सोल्‍डर- कंधा
  • Arm- आर्म- भुजा
  • Elbow- एल्‍बो- कोहनी
  • Forearm- फोरआर्म- हाथ (कोहनी तक)
  • Thigh- थींग- जाँघ
  • Calf- क्‍लाफ- हस्ति शावक
  • Shin- शिन- पैर का अगला भाग
  • Wrist- रिस्‍ट- कलाई
  • hand- हैंड- हाथ
  • Little finger- लिटिल फिंगर- कन्‍नी उंगली
  • Thumb- थम्‍ब– अंगूठा
  • Index finger- इन्‍डैक्‍स फिंगर- तर्जनी
  • Middle finger- मिडिल फिंगर- बीच की उंगली
  • Ring finger- रिंग फिंगर- अनामिका
  • Nail- नेल- नाखून
  • Fingers- फिंगर- उंगली
  • Forehead- फोरहेड- माथा
  • Eye- आई- आँख
  • Nose- नोज- नाक
  • Mouth- माउथ- मुंह
  • Chin- चिन- ठुड्डी
  • Spine- इस्पिन- रीढ़
  • Bones- बोनस- हड्डी
  • Skeleton- स्‍केलेटोन- कंकाल
  • Back- बैक- पीठ
Tag- Human Body Vocabulary Word List, general words relating to the human body, Human Body Vocabulary Word List, Parts of your body - English Vocabulary Word List,  strange words for body parts,  




Post a Comment