Ads (728x90)



अन्‍य शब्दकोश देखें👉,A , B , ,C , D , E , F , G, H , I , J , K , L , M , N, O , P , Q , R , S , T , U , V , W , X , Y , Z


महासागर से सम्बंधित  शब्दावली  - Ocean Vocabulary Word List

यह भी पढ़े -
अंग्रेजी में सामान्‍य वार्तालाप - General Conversations in English (part 1)

Yacht- याचट- नौका
Buoy- बीयू- तैरते रहना
Rock- रॉक- चट्टान
Coral- कोरल- मूँगा
Seaweed- सीबिड- समुद्री शैवाल
Seahorse- सीहोर्स- समुद्री घोड़ा
Jellyfish- जेलीफिश- जेलीफिश
Turtle- टरटल- कछुआ
Wet suit- विट सूट- तैराकों का पहने का वस्‍त्र
Snorkel- स्‍नारकेल-
Mask- मास्‍क- मास्‍क
Weight belt - वेट वेल्‍ट - वजन वाली बेल्‍ट
Torch- टार्च- टार्च
Flipper - फ्लिपर- तैरने में सहायता का उपकरण
Crab - क्रव - केकड़ा
Shell - शैल- सीप
Oxygen tank - ऑक्‍सीजन टैंक -  ऑक्‍सीजन टैंक
Island- आइसलैंड् - द्वीप
Cave - कैव- गुफा
Starfish - स्‍टारफिश- स्‍टार फिश
Prawn - प्राेन - झींगा
Lobster - लॉबस्‍टर- समुद्री झींगा
Whale- व्‍हेल- व्‍हेल
Waves - वेब - समुद्री लहरें
Swordfish - स्वोर्डफ़िश - स्वोर्डफ़िश
Dolphin- डाल्फिन- डाल्फिन
Shark- शार्क- शार्क
Octopus- ऑक्‍टोपस- ऑक्‍टोपस
Sea floor - सी फ्लोर- समुद्र तल
Wreck - विरैक - जहाज का  मलबा
Underwater camera- अंडर वाटर कैमरा - अंडर वाटर कैमरा
Seagull - सीगुल- समुद्री चिडि़या
Diver - डायवर- गोताखोर

Tag - beautiful ocean words, words related to ocean waves, related words to sea, ocean vocabulary worksheet, oceanography vocabulary list






Next
This is the most recent post.
Previous
Older Post

Post a Comment